top of page

 

Mijn verhaal - mijn missie

 

Tijdens mijn loopbaan op school heb ik een massa mensen kunnen begeleiden en niets was mooier dan te zien hoe hun kansen op succes verbeterden. Zelf heb ik ook heel veel van hen geleerd. Het was een echte verrijking.

 

Af en toe kwam het idee naar boven om een zelfstandige praktijk te starten. Dit nam niet meteen een concrete vorm aan, maar de behoefte om mijn kennis en ervaring beter te gebruiken bleef steeds verder groeien.  Nu zet ik de stap.

Ik wil de nodige tijd nemen om naar mijn klanten te luisteren, hen te leren kennen en een antwoord te bieden op specifieke noden.

In de praatgroepen Nederlands voor gevorderden en in de schrijfgroepen wil ik hen aanmoedigen om te spreken / schrijven en schaaf ik bij waar nodig.. Bij de praatsessies geef ik af en toe ook uitleg over tussentaal, een taal die ligt tussen de standaardtaal en het dialect. Het heeft specifieke klanken, melodie, cadans, woordenschat en uitdrukkingen en grammatica en voelt voor de Vlamingen natuurlijker en authentieker aan. Zo gebruiken ze liever “ik zie je graag” in plaats van “ik hou van jou” of “schoon” in plaats van “mooi”, “ik heb goesting in …” in plaats van “ik heb zin in …”.... Tussentaal komt meestal niet aan bod in het reguliere NT2-onderwijs. Dit verklaart waarom veel cursisten Nederlands zelfs na een aantal modules NT2 hun Vlaamse collega's en vrienden vaak helemaal niet begrijpen. 

 

In al deze sessies wil ik mijn cursisten stimuleren en inspireren vanuit een oprechte betrokkenheid. Hierbij zorg ik voor een veilige en knusse omgeving waar in alle openheid en gelijkwaardigheid ideeën en ervaringen uitgewisseld mogen worden. 

Justyna uit Polen
01:43
Muselem uit Eritrea
00:34
Siti uit Indonesië
00:26
Mohamad uit Syrië
00:51
121279630_10223972964381636_436752287452
bottom of page